diversmarket.ro Web analytics

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe despre cookies click aici

Prize si intrerupatoare modulare - cum se pot incastra intr-un perete placat

Posted by Divers 11.11.2022 0 Comment(s)

In general de montarea prizelor si intrerupatoarelor se ocupa o persoana cu experienta, respectiv un electrician, atunci cand personal nu detii cunostintele necesare. Cel mai bine este ca aceasta misiune sa revina specialistului, pentru a avea ulterior siguranta si protectia necesara in utilizarea lor.

 

Despre prize si intrerupatoare modulare in general nu e necesar sa facem prea multe precizari deoarece sunt deja un concept bine cunoscut publicului larg. De altfel, pe blogul nostru gasiti suficiente informatii relevante cu privire la acestea. De altfel, va stam la dispozitie cu servici de consultanta in cazul in care nu reusiti sa identificati modelul dorit in cadrul magazinului nostru Divers Market.

 

O situatie cu care se confrunta frecvent clientii nostri este nevoia de a monta prizele modulare pe pereti placati, de exemplu, cu faianta. Mai exact problema consta in eliminarea dozei vechi din perete pentru a o putea inlocui cu una noua. Fie ca motivul dificultatii era o doza mai mare care venea sub faianta, fie orice alta cauza, iata o situatie care poate crea frustrari. De obicei insa acesta este rezultatul improvizatiilor, acolo unde persoana care se ocupa de montarea prizelor nu are suficienta indemanare sau suficiente cunostinte pentru a realiza o lucrare impecabila.

 

Incastrarea prizelor si intrerupatoarelor modulare in pereti placati

 

Ideal este ca oricine realizeaza o astfel de lucrare sa incerce sa ofere beneficiarului un rezultat optim, cu o utilizare sigura si de durata. Repercursiunile pot si atat de natura financiara, fiind necesare interventii ulterioare, cat si in ceea ce priveste siguranta utilizatorului.

 

De stiut ca pentru zidarie se va folosi o doza modulara potrivita, mai ales daca este vorba ulterior de placarea peretelui. In principiu aceasta ramane vizibila initial, pana cand partea ei interioara este mascata cu succes cu ajutorul ramei specifice prizei sau intrerupatorului modular.

 

Cat despre placare, aceasta poate fi ceramica sau de alt tip. Cum e de procedat in procesul de montare a prizei cap - coada? Dupa ce s eva monta doza, trebuie acoperite marginile sale cu materialul de placare folosit. Asta va insemna deci ingroparea sa permanenta, fara a putea fi scoasa pur si simplu. Spargerea placarii ar fi necesara pentru a interveni iar, asta insemnand ca zona ar putea ramane fara acoperire.

 

Atentie deci cand achizitionati doza. Exista atat optiuni destinate zidariei, cat si pentru gipscarton. Se diferentiaza acestea atat prin dimensiuni, cat si prin greutate. Prin analizarea spatiului destinat dozei puteti concluziona si ce tip este mai potrivit a folosi. Aceasta trebuie sa intre usor, sa stea fix. Un decupaj fix inseamna o pozitionare mai buna a dozei. Ne vom folosi si de suruburile din dotarea ei pentru o fixare optima.

 

Cu ipsos adeziv se va fixa doza in pozitia finala dupa ce e aplicata corespunzator. Ideal este ca aceasta sa fie tinuta pana cand se intareste. In cazul unor eventuale spatii goale se va folosi acelasi material pentru umplere. Dupa uscare, se face curat la „locul de munca”.

 

Realizati cu atentie conexiunile dintre module, iar apoi puneti prizele modulare pe pozitie. La final se pune si rama si lucrarea este finalizata cu succes.