diversmarket.ro Web analytics

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe despre cookies click aici

Ce rol au stabilizatoarele de tensiune?

Posted by Divers 02.02.2022 0 Comment(s) Diverse,

 

Atunci cand exista fluctuatii de tensiune, efectele negative se pot resimti la nivelul electrocasnicele. Nimeni nu isi doreste sa ramana fara articolul de care se foloseste poate zilnic din cauza unor caderi de tensiune. Din acest motiv, achizitionarea unor stabilizatoare de tensiune devine o necesitate indispensabila. Este vorba despre siguranta si durabilitatea acestora, despre protejarea unor investitii menite sa ne faca viata mai usoara, mai confortabila.

 

Scaderile de tensiune se pot manifesta atat vara, cat si iarna - indeosebit din cauza topirii masive a zapezii, dar si din cauza inghetului. Rolul stabilizatoarelor de tensiune in aceasta ecuatie este bine determinat. Acestea vor oferi electrocasnicelor si electronicelor conectate la ele protectia necesara. Intra in discutie aici si probleme precum defectarea centralei termice sau electrice, situatie deloc placuta in zilele friguroase.

 

Ce rol indeplineste stabilizatorul de tensiune?

Acest echipament electric indeplineste rolul de a asigura mereu o tensiune constanta de iesire. Este valabil indiferent de tensiunea de intrare si de fluctuatiile acesteia. Astfel beneficiaza de protectia necesara echipamentele electronice si electrocasnice din dotare, contra oricaror fluctuatii ce apar la nivelul retelei locale.

 

Valorile in care se va incadra tensiunea la iesire vor fi cuprinse intotdeauna intre 220V si 230V. in acest mod, indiferent de variatiile de tensiunea sau de fluctuatiile negative inregistrate, echipamentele vor fi in siguranta.

Le veti intalni si sub abrevierea AVR - automatic voltage regulator. Piata vine cu o oferta foarte vasta in ceea ce le priveste, motiv pentru care alegerea unor regulatoare de tensiune potrivite poate fi o adevarata provocare.

Intelegem nevoia de a investi intr-un dispozitiv inalt calitativ, durabil. Din acest motiv, va recomandam o gama vasta de stabilizatoare de tensiune dintre care sa alegeti: stabilizatoare monofazice clasice, cu servomotor, care se incadreaza in diverse valori de tensiune.

Acestea sunt produse de nume renumite pe nisa stabilizatoarelor precum DABLEROM si sunt cu puteri incepand de la 500 VA si continuand cu 1000 VA, 1500 VA, 2000 VA, 3000 VA si 5000 VA. Tensiunea nominala a acestora este de 230V.

 

Rolul precis al stabilizatorului este de amplificare si diminuare a tensiune. Atunci cand curentul circula la sub-tensiune, stabilizatorul mareste puterea pentru a o aduce la cea normala. La fel si in caz de supra-tensiune, aceasta este redusa. Amintim aici despre transformatoarele ce fac parte din constructia lor, acestea fiind conectate la relee comutabile. Acestea permit cresterea, respectiv scaderea tensiunii, dupa necesitate.

Stabilizatorii cu servomotor vin cu avantajul ca se ajusteaza in mod automat pentru o gama larga de tensiuni.

 

Sunt numeroase defectiuni cauzate de scaderile de tensiune repetate, motiv pentru care utilizarea unor stabilizatoare de tensiune devine o necesitate. Acestea sunt nelipsite mai ales in zonele care au cunoscut o dezvoltare imobiliara mai alerta, din cauza unor retele electrice subdimensionate. Bineinteles, acesta este doar unul dintre motivele pentru care stabilizatoarele de tensiune sunt atat de des intalnite astazi. Acestea fac totul mai usor, mai sigur. Cresc in mod considerabil durata de viata a electronicelor si electrocasnicelor sau, mai bine, spus, reduc riscul ca acestea sa se defecteze inainte de a se uza din cauza fluctuatiilor de tensiune repetate.

 

Acolo unde este cazul, se pot folosi regulatoare de tensiune pentru fiecare aparat electronic din locuinta. Centralele termice, indeosebi cele electrice, sunt cel mai frecvent influentate de catre scaderile de tensiune. In astfel de situatii stabilizatorul este un salvator. Si aparatele de aer conditionat beneficiaza de aceste ajutoare, pentru ca fluctuatiile de tensiune pot provocare o rotatie defectuoasa a ventilatorului. 

 

Pe scurt spus, stabilizatorul de tensiune are rolul de a elimina tot felul de consecinte neplacute precum defectarea aparaturii din locuinte.